De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen-Holten: 110.000 euro voor kunstgras hoofdveld Excelsior'31

Rijssen-Holten: 110.000 euro voor kunstgras hoofdveld Excelsior'31

RIJSSEN -  De voetbalclub Excelsior’31 krijgt medio volgend jaar, meteen na afloop van de huidige competitie, een  nieuw hoofdveld op het sportpark De Koerbelt. De gemeenteraad stelde hiervoor in de begrotingsvereniging het geld beschikbaar. Er zal een nieuwe toplaag worden aangebracht, zodat het veld weer voldoet aan de kwaliteitsnormen. De gemeenteraad heeft er in de begroting voor 2020 een bedrag van 110.000 euro beschikbaar voor gesteld.

 De voetbalclub huurt het veld, dat van 2012 dateert, van de gemeente Rijssen-Holten. Formeel was de afschrijvingstermijn langer dan tien jaar, maar de laatste jaren werd de kwaliteit van de kunstgrasmat steeds minder, mede door het intensieve gebruik. Gekozen wordt voor de infill EPDM, wat voor sporter en milieu volledig veilig én herbruikbaar zou zijn.

Excelsior'31, dat zo'n achttienhonderd leden telt, laat weten dat over de exacte planning nog niks bekend is, maar verwacht met ingang van het seizoen 2022-2023 weer te beschikken over een volwaardige grasmat op het hoofdveld van de club die met de hoofdmacht momenteel in de (landelijke) derde divisie van het vaderlandse voetbal speelt. Het bestuur hoopt dat het tweede kunstgrasveld op het complex ook onder handen zal worden genomen. Dit veld kampt met problemen, zoals waaronder dat van de afwatering. 'We hopen en vertrouwen er op dat we in de nabije toekomst weer over twee volwaardige kunstgrasvelden beschikken.'

 

Deel dit nieuws!