De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Structuur van Twence inzet drie regiogemeenten in een kort geding

Structuur van Twence inzet drie regiogemeenten in een kort geding

HENGELO - De toekomst van de afvalverwerker annex energieproducent Twence in Hengelo hangt af van het oordeel van de rechtbank in kort geding. De rechtszaak is aangespannen door het Rotterdamse afvalverwerkingsbedrijf AVR vanwege de gedwongen winkelnering die Twence hanteert voor de aangesloten Twentse gemeenten bij de afval-aanlevering.

Twence is eigendom van de veertien Twentse gemeenten, de Gelderse gemeeente Berkellland en met de Duitse stad Münster als kandiaat om aan te haken. Genoegzaam bekend is dat de Twentse gemeenten Almelo, Oldenzaal en Twenterand al geruime tijd hun aandelenpakket willen verkopen, maar dit in de huidige structuur contractueel niet kunnen.

De drie gemeenten die uit willen stappen veronderstellen dat ze zonder het dwangbuis van Twence op termijn goedkoper uit zullen zijn. Ze kunnen dan zelf shoppen bij verwerkingsbedrijven van afval en denken door de zegenrijke effecten van openbare aanbestedingen spekkoper te zijn op de markt van groenafval, verpakkingsafval benevens fruit- en tuinafval. Ze willen nu in rechte laten toetsen of ze zich mogen bevrijden van het Twence-juk om met andere bedrijven in zee te gaan.

 

Deel dit nieuws!