De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Westerhaar toneel NK dammen met wethouder Paters aan 't bord

Westerhaar toneel NK dammen met wethouder Paters aan 't bord

WESTERHAAR – In het clubhuis Witte van Moort te Westerhaar is hedenavond het NK steenschuiven geopend dat morgen metterdaad begint. Eén van de deelnemers is wethouder Paters van de gemeenterand Twenterand. Hij strijdt mee om de titel in de B-klasse. Dat heeft hij te danken aan zijn winst van twee jaar geleden in de C-klasse.

Paters bestiert in Twenterand alle takken van sport, want heeft de sportportefeuille in de gemeente onder zijn hoede. Het toernooi begon vanavond met wat plichtplegingen, duurt tot en met vrijdag en telt 48 deelnemers, die Denk en Zet van harte welkom werden geheten door nationale, provinciale en lokale dambestuurders. De slotronde is vrijdag.

Volgens de organisatie van het evenement valt niet te verwachten dat Paters in slag en stoot voor de tweede keer een Nederlands kampioenschap op zijn naam schrijft. Weliswaar bezit de wethouder een hogere rating dan twee jaar geleden. Berend Pleiter verdedigt zijn titel trouwens niet, omdat hij vreest dat de spanningen voor hem te hoog oplopen.

 

Deel dit nieuws!