De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burgerbelangen Enschede: meer veiligheid op te drukke Kuipersdijk

Burgerbelangen Enschede: meer veiligheid op te drukke Kuipersdijk

ENSCHEDE – Burgerbelangen Enschede, nu de grootste raadsfractie in de gemeenteraad, bepleit snel maatregelen om de Kuipersdijk minder druk te maken, net als de Burgemeester Beverstraat, in het verlengde van de Kuipersdijk.  Het zou nu elke dag huiveren en sidderen zijn.

Volgens fractievoorzitter Teutlink van Burgerbelangen Enschede maakt de partij zich al geruime tij druk voor een rustiger en veiliger Kuipersdijk. ‘Zo hebben wij met de Hornbach afgesproken dat uitgaand verkeer richting de Kuipersdijk verboden is. Dit zal een slok op een borrel schelen in onze optiek, maar is niet genoeg. De drukte en de verkeersveiligheid van de Kuipersdijk blijft ook onze onverdeelde aandacht hebben bij alle andere nieuwe ontwikkelingen in de toekomst.'

Eén specifiek punt op de Kuipersdijk is al jaren een doorn in het oog van de partij en dat betreft de oversteek Teimeister/Kuipersdijk. Al 45 jaar mengen de leerlingen van het Stedelijk Lyceum (Scholengemeenschap Zuid) zich volgens Teutelink met de hard rijdende automobilisten van en naar de binnenstad, met een grote hoeveelheid (bijna)ongelukken tot gevolg.

Deel dit nieuws!