De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plichtplegingen bij ingebruikneming van kunsgrasveld van Emos

Plichtplegingen bij ingebruikneming van kunsgrasveld van Emos

ENSCHEDE - De voetbalclub EMOS heeft het 105-jarig bestaan dit weekend opgeluisterd met de officiële ingebruikneming van een eigen kunstgrasveld. Voor een officiële plichtpleging waren het oudste en jongste lid van de vereniging, te weten de heer Ten Vergert en Floor Nijeweme. Ook is de eerste officiële wedstrijd op het veld gespeeld door een jongensjuniorenteam.

Bij gelegenheid van de opening van het kunstgrasveld is vandaag het boek 'Veuroet boer'n' gepresenteerd. Het werd geschreven door jeugdtrainer én clubchroniqueur Eidhof, die zich heeft verdiept in de geschiedenis van de club die al 105 jaar voetbalt in het rood en wit van Eendracht Maakt Ons Sterk, statutair gevestigd aan de Doctor Zamenhoflaan in de wijk Bolhaar.

De aanleg  van het kunstgrasveld was mogelijk dankzij een garantstelling van de gemeente Enschede op het eigen deel van het sportpark aan de Dr. Zamenhoflaan in de wijk Bolhaar. EMOS is zelf eigenaar van het grootste deel van het sportpark, inclusief ondergrond. In combinatie met de aanleg van het infill-kunstgras besloot de verlichting vervangen door ledverlichting. Zo kan de club meer wedstrijden laten spelen, ongeacht het weer.

Deel dit nieuws!