De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Huurders met hulp SP in actie over woonklachten Swafert in Hengelo

Huurders met hulp SP in actie over woonklachten Swafert in Hengelo

HENGELO - De bewonerscommissie van ’t Swafert vindt dat de beheerder van het complex met 415 woningen op korte termijn actie moet ondernemen omduidelijkt te maken wat de beheerder denkt te doen aan de legio klachten van de bewoners. Hun eis is dat er op korte termijn actie wordt ondernomen.

Een delegatie van de bewonerscommissie leverde vandaag een brief af bij het kantoor van deze beheerder Van ’t Hof Rijnland te Zoetermeer. In de brief maakt de commissie, die de politieke partij SP in Hengelo  ondersteunt, duidelijk dat ze eist in Hengelo te komen kijken en de klachten te bekijken en bespreken.

De bewonerscommissie van ’t Swafert is ontstemd over het feit dat de beheerder niet naar Hengelo wil komen om de uitgebreide klachten zelf te aanschouwen en vervolgens duidelijk te maken wat ermee zal worden gedaan De klachten zijn gebleken uit een enquête die door de SP gehouden is onder de bewoners.

In de brief stelt de bewonerscommissie het wrang te vinden dan Van' t  Hof slechts digitaal wil overleggen. 'Wij zouden het niet meer dan normaal vinden dat u als verantwoordelijk beheerder de klachten serieus neemt en met ons in Hengelo een gesprek en een rondgang door ons wooncomplex komt maken.'

Na aflevering van de brief ging de Hengelose deputatie per bus naar de grote wooncrisisdemonstratie die in Rotterdam ruim achtduizend demonstranten trok. De SP organiseerde het busvervoer vanuit Twente naar deze demonstratie die onder het motto ‘Huizen voor mensen niet voor winst!’ werd georganiseerd.

 

Deel dit nieuws!