De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • 'Het is alsof Aldi in Vriezenveen regeert in plaats van de gemeente'

'Het is alsof Aldi in Vriezenveen regeert in plaats van de gemeente'

VRIEZENVEEN - Naar het oordeel van het raadslid Jonker, die in de gemeente Twenterand de ene raadszetel van de SGP bezet, is het college van burgemeester en wethouders in elk geval in het dorp Vriezenveen volledig de weg kwijt, letterlijk en figuurlijk. Hij veronderstelt zelfs dat het college aan de leiband van het supermarktconcern Aldi loopt. De gemeente, in casu wethouder Koster, zou onder één hoedje spelen met de Aldi.

De kwestie is dat Aldi in het dorp wil verhuizen en dat het college van burgemeester en wethouders daar kritiekloos aan meewerkt, want zich niets aantrekt van de boze winkeliersvereniging VOV, en onroerend goed-eigenaren. Jonker gebruikt in dat verband grote woorden, want spreekt over 'een juridische puinhoop' ten gemeentehuize en hij vraagt zich ook zonder te blikken of te blozen af 'in welke dictatuur we zijn beland'.

Volgens het staatkundig gereformeerde raadslid krijgt Aldi één op één gedaan wat het vraagt, want een winkel zonder met de voorkant aan de achterkant, een saaie doos met een plat dak in plaats van appartementen erboven en dit alles tegen de zin van de gevestigde middenstand die juist méér reuring en activiteit zou willen, een levendig winkelhart in plaats van veel saaiheid en lelijkheid. Jonker: 'Dit krijgt nog een lange staart.'

 

 

Deel dit nieuws!