De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Opnieuw dreigt plan bouw Marktplein in Haaksbergen te sneven

Opnieuw dreigt plan bouw Marktplein in Haaksbergen te sneven

HAAKSBERGEN - De kans bestaat dat ook op het zoveelste plan voor bebouwing van een deel van het Marktplein in Haaksbergen geen zegen zal rusten. Een strak geco√∂rdineerd burgerverzet lijkt in elk geval in een aantal raadsfracties op bijval te kunnen rekenen. Het belangrijkste bezwaar is de bouw van een supermarkt op de spreekwoordelijk plek van het Gat in de Markt. 

Na een zo te horen strak geregisseerde afkeuringsactie van het plan voor de bouw van een supermarkt  met een aantal woningen op de plek van het 'Gat in de Markt' zei in elk geval CDA-woordvoerder Winkelhuis dat er 'te veel losse zaken' in het bouwplan zitten en dat het huidige plan (een grote supermarkt, appartementen erboven en huizen ernaast) nu nog 'niet rijp voor de raad' is.  

De inspreker insprekers wensen 'een groen park in plaats hoofpijndossier van geld, macht en aanzien' en eisen van de gemeenteraad 'een punt achter die supermarkt'.  Ze vermoeden dat het college dit niet wil uit angst voor claims van de twee samenwerkende projectontwikkelaars Nordwick en Roerink. Het college zou bang zijn voor rechtszaken van de beide ontwikkelaars.

De bouw van 'iets' op het Marktplein dateert reeds van de jaren negentig en heeft al miljoenen gekost.

Deel dit nieuws!