De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo wil vaart achter 'historische nieuwbouw' in gebied Dikkers

Hengelo wil vaart achter 'historische nieuwbouw' in gebied Dikkers

HENGELO - De gemeente Hengelo verwacht dat over twee jaar een begin kan worden gemaakt met de bouw van om en nabij driehonderd woningen op de grond waar voorheen de industriĆ«le panden van de forma Dikkers.  Het college van burgemeester en wethouders zette vandaag de seinen op groen en dat zal de gemeenteraad volgende maand bekrachtigen.

De bedoeling is dat in de toekomstige wijk bezuiden het station Twente Centraal veel industrieel erfgoed kan worden door het in te passen en andere functies te geven, waaronder wonen, werken en combinaties  daarvan. Het hoofdgebouw van de voormalige fabriek van Dikkers aan de Industriestraat, het portiergebouw en de directiekantine blijven behouden.

Volgens wethouder Ten Heuw  is er ruime belangstelling voor de beoogde woningen. 'Plan Dikkers wordt heel divers, waardoor er voor veel mensen een passende plek te vinden zal zijn.' Namens ontwikkelaar EMGA-ICOON laat woordvoerder Thore Fluit weten dat naar alle waarschijnlijkheid in 2023 de schop de grond in kan, als er geen bezwaren zijn heel snel.

 

Deel dit nieuws!