De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kamp wordt wéér minister, als opvolger van plaatsgenoot Bijleveld

Kamp wordt wéér minister, als opvolger van plaatsgenoot Bijleveld

DIEPENHEIM - Als opvolger van afgetreden minister Bijleveld treedt voormalig bewindsman Kamp weer aan Den Haag. Hij was al eerder minister van Defensie en diende ook op andere departementen nabij het Binnenhof. De geboren Hengeloër woont in Diepenheim, nabij Bijleveld die een paar straten verderop huist, in dat deel van de gemeente Hof van Twente waar het Goor heet.

Politiek interessant is dat Kamp niet zoals Bijleveld een politicus van het CDA is, want de nieuwe minister van Defensie is de ACDC van de VVD. Bovendien geldt Kamp[ als een vertrouweling van premier Rutte. Hij loste als minister tal van problemen op voor Rutte, of het nou in Groningen was waar huizen verzakten, op Economische zowel als Sociale Zaken en dus ook op Defensie. 

Politiek van belang en op zijn minst opvallend is dat de VVD tijdens het slepende formatieproces een extra minister krijgt, ten koste van D66, want niet een kandidaat van D66 leek vanavond de opvolger van de afgetreden Kaag te worden, maar oud-minister Knapen zou namens het CDA voor die positie in beeld zijn, wat (ook) de veranderende tijden op het Binnenhof verzinnebeeldt. 

 

Deel dit nieuws!