De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden koopt grond Enter, mogelijk voor de basisschool Talenter

Wierden koopt grond Enter, mogelijk voor de basisschool Talenter

ENTER - De gemeente Wierden koopt een lap grond aan de Bornerbroekseweg te Enter en doet dat volgens wethouder Coes omdat het altijd van pas komt. De wethouder spreekt tegen dat het perceel bewust is gekocht om er een nieuw onderkomen voor de basisschool Talenter te bouwen, al sluit hij het niet uit, maar volgens hem zijn er legio mogelijkheden voor gebruik.

In dat verband wees Coes op de mogelijkheid de grond te gelegener tijd te benutten voor een uitbreiding van het sportpark De Werf, waarbij hij  tersluiks opmerkte dat zulks mooi voorsorteert op een fusie in de toekomst van de zaterdagclub Enter Vooruit met de zondagclub SV Enter. Ook kan er volgens Coes op termijn woningbouw plaatsvinden, na De Berghorst I, II  en III.

Coes stelt dat de aankoop van deze grond voor een bedrag van 125.000 euro de gemeente Wierden nooit op de emmer kan vriezen, want altijd van pas komt, al was het maar voor de handel. Hij ziet als gezegd ook wel een wijk ontstaan als de derde fase van De Berghorst uitverkocht raakt, wat nog wel enige jaren zal duren, al is de vraag naar bouwkavels in Enter nogal 'robuust'. 

 

Deel dit nieuws!