De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Politiek in Enschede aan de kook vanwege komst rubberverwerker

Politiek in Enschede aan de kook vanwege komst rubberverwerker

ENSCHEDE - Het is vanavond tot een confrontatie gekomen tussen de eenkoppige fractie van Enschede Anders en wethouder Van Houdt van de ChristenUnie in Enschede. Het ging over het voornemen van het enige raadslid Visser van Enschede Anders de wethouder een veelheid vragen te laten beantwoorden over de mogelijke vestiging van het volgen sommigen vervuilende bandenverwerkingsbedrijf RVN in het havengebied.

Van Houdt voelde daar weinig voor en wees er net als vergadervoorzitter Kort van GroenLinks op dat er voor die bult aan vragen volgende week een informatieve 'technische' bijeenkomst plaatsvindt. Visser verdroeg dat amper, maakte er een groot politiek nummer van en kondigde aan dat wat haar betreft de kous nog lang niet af is. In dat verband zinspeelde Visser op een motie van wantrouwen voor de wethouder.

Dat moet dan te gelegener tijd in een plenaire vergadering van de gemeenteraad gebeuren, waar - want zoveel is ook wel duidelijk -  in de verste verte geen politieke meerderheid zal zijn te vinden. Van Houdt zal er dan ook niet wakker van liggen. De mogelijke komst van de rubberverwerker is ook bij andere partijen moeilijk, mar de overgrote meerderheid wil eerst alle informatie om daarna in de raad te besluiten.

Deel dit nieuws!