De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens MLXVII

Uit de bocht gevlogen. En opgevangen door een aanstormende groentenboer en een nieuwsgierige makelaar.Dat ging alsvolgt: ik kwam aanschuren uit de Huurne, had een afspraak met Laurens van Lier bij De IJzeren Pot, was wat aan de late kant, scheurde dus die stoep bij dat terras op. Max Verstappen zou er jaloers van zijn geworden, ik nam een scherpe bocht te wild, schampte de muur van een makelaarskantoor, wist mijn bolide niet op het parcours te houden, knalde op een muur die niet meegaf en lag pardoes ondersteboven op het plaveisel.

Waar ze vandaan kwamen, geen idee, maar het was ongelooflijk hoe snel er twee hulpverleners opdoken, in wie ik de makelaar en de groentenman van de  overkant meende te herkennnen, was volledig bij mijn positieven, antwoordde op hun bezorgde vragen dat het prima ging. Niettemin raapten ze me van straat, inclusief het verlamde linkerbeen, vastgegespt aan de bolide, wat wonderlijk goed ging, want na een paar minuten stond ik, zij het nog wat wankel, op de straatstenen, waarna ik spoorslags naar het terras toog enmet Van Lier in gesprek ging.

's Anderendaags besefte ik pas hoe ook het kunnnen aflopen, althans mijn muze en levensgezel, die bij de makelaar en de groentenboer een partij zelfgebakken muffins liet bezorgen.

Deel dit nieuws!