De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede vergroot met hulp van Overijssel terrassen in binnenstad

Enschede vergroot met hulp van Overijssel terrassen in binnenstad

ENSCHEDE - Er is een bedrag van een ton beschikbaar voor verruiming van de terrassen in de binnenstad van Enschede. Behalve de gemeente subsidieert ook de provincie mee voor dit initiatief, dat beoogt de terrassen te vergroten, waardoor voldoende afstand tussen tafels kan worden gelaten zonder dat dit ten koste gaat van de terrasomvang. 

Het gaat om de terrassen aan en straks deels op de Oude Markt. Het geld voor de terrasvergroting valt toe aan horecaondernemers die zijn aangesloten bij de Vereniging Horeca Stad Enschede en komt voort uit een subsidieaanvraag bij vanuit de 'Spontane Binnenstad' dat destijds werd gevormd om meer activiteiten en festiviteiten in de city te houden.

Het gaat trouwens niet alleen om de trek naar de magneet die Oude Markt heet, want ook komen er met inachtneming van de corona-regels meer terrassen dan gebruikelijk in Noorderhagen, Walstraat, Klokkenplas, Stadsgravenstraat, Kruispunt de Graaff, Wilminkplein en Stationsplein zijn de terrassen uitgebreid, nodig voor uitgaanspubliek én ondernemers.

 

Deel dit nieuws!