De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • LAS kapittelt sluiting zwembad Almelo door gebrek aan personeel

LAS kapittelt sluiting zwembad Almelo door gebrek aan personeel

ALMELO - Het heeft de raadsfractie van Almelo Lokaal Samen (LAS) verbaasd dat zwembad Het Sportpark  afgelopen zaterdag wegens gebrek aan personeel de poorten dicht hield voor recreatief gebruik. En dat op een dag in het weekend met stralend zomerweer. De reden zou een tekort aan personeel zijn.

Het wekte veel verbazing en ongeloof en dat is voor fractiechef Kampman van LAS reden om van bestuurlijke zijde, denkelijk wethouder Maathuis van Financiën Sport en Recreatie, opheldering te krijgen. Hij wijst erop dat er twee jaar geleden ook al een tekort was aan (gediplomeerd) personeel, vraagt of het Sportbedrijf  (uitvoerende organisatie) er prioriteit aan geeft  en hoe lang weet het college er al van op de hoogte is.

Ook wil Kampman weten of er ten stadhuize is nagedacht over een banenpool en/of het opleiden van eigen personeel, bijvoorbeeld via Werkplein. Ook wil Kampman inzicht in het personeelsverloop bij het zwembad en over de prioriteit. 'Op de website van het Sportbedrijf staat één vacature voor 24 uur per week voor een gediplomeerde zweminstructeur; hoe staat dat volgens u in verhouding met een dusdanig personeelstekort dat het zwembad moet sluiten?'

Deel dit nieuws!