De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Linkse kritiek in Almelo op te veel water in stad en te weinig banen

Linkse kritiek in Almelo op te veel water in stad en te weinig banen

ALMELO - Er klinkt vanuit de (linkse) oppositie in Almelo op de economische investeringen, want die zouden ten koste gaan van sociale en culturele belangen. Die kritiek leeft al een poos en werd ook flink aangezet in begrotingsdebatten en de keuzes van college van burgemeester en de partijen die dit steunden.

Volgens het raadslid De Vries gaat onder bestuurlijke verantwoordelijkheid van VVD-wethouder Maathuis de enorm aandacht voor meer water in de stad en dat gaat volgens hem ten koste van andere zaken die belangrijk zijn, zoals sociaal-culturele organisaties. Het college heeft het kanaal Almelo-De Haandrik doorgetokken tot in de binnenstad en wil nog miljoenen investeren in bereikbaarheid van de stad over water. 'Negen miljoen! Dat kan toch ook vier zijn.' Zijn tegenpool Pouwels van de VVD reageerde terstond en releveerde dat het gaat om 'een grote transformatie'.

Verder hekelde het raadslid Buitenweg van GroenLinks wethouder Maathuis, want Buitenweg nam hem de maat over het bouwen van bedrijfshallen als dozen XL Park zonder de verplichting tot zonnepanelen op het dak dat de bedrijven verhoudingsgewijs weinig banen oplevert. Het college zou de toename van banen te rooskleurig voorstellen. Buitenweg noemde draaideurconstructies en automatisering. Maathuis bracht er tegenin dat er tot nu toe op XL Park al zevenhonderd 'hoogwaardige banen' bij zijn gekomen.

 

 

Deel dit nieuws!