De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Cultuurprijs Overijssel dit jaar voor directeur Keuning van Fundatie

Cultuurprijs Overijssel dit jaar voor directeur Keuning van Fundatie

HENGELO - De jaarlijkse Cultuurprijs Overijssel is vandaag gewonnen door directeur Keuning van Museum De Fundatie Dat is vandaag bij RTV Oost in Hengelo bekendgemaakt. De jury roemt het elan waarmee Keuning de collecties van beide musea (behalve het hoofgebouw in Zwolle ook Kasteel het Nijenhuis te Heino) den volke toont.

Ook releveert de jury de creatieve vernieuwing en het hoge artistieke niveau bij De Fundatie onder directionele verantwoordelijkheid van Keuning. Beide musea trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. De jury stelt dat de 'impact' op het cultuurtoerisme naar Overijssel is 'aanzienlijk' mag worden genoemd.

De Fundatie trok in 2019 ruim 250.000 bezoekers, het laatste jaar vóór corona. De jury is van mening dat Keuning als directeur van Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis de stuwende kracht is. De directeur zegt in een persbericht zich vereerd te voelen. 'Ik werk hier nu ruim veertien jaar en ik heb de provincie heel diep in mijn hart zitten.

De zangeres Minka Hebing (MINKA) uit Deventer won de prijs voor het Cultuurtalent Overijssel. Beide winnaars ontvangen een oorkonde, een kunstwerk en een geldbedrag van tienduizend euro. De prijzen worden te gelegener tijd uitgereikt, wat in september zal gebeuren tijdens een feestelijk-culturele avond in Theater de Spiegel te Zwolle.

 

Deel dit nieuws!