De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hoge ambities en stevige investeringen Hengelo in Hart van Zuid

Hoge ambities en stevige investeringen Hengelo in Hart van Zuid

HENGELO - Het college van burgemeester en wethouders te Hengelo wil nog eens 4,2 miljoen extra investeren in de beoogde kwaliteit van het toekomstige stadsdeel Hart van Zuid waar zo’n duizend woningen zijn gedacht. Meerdere marktpartijen investeren in deze ontwikkeling en de rijksoverheid kende eerder al een subsidie toe om de woningbouw te versnellen.

De plannen voor Hart van Zuid zijn volgens projectwethouder Ten Heuw 'ambitieus en omvangrijk en vragen een goede regie én extra investeringen om de beoogde betaalbaarheid van de woningen én kwaliteit te kunnen leveren'. Om die reden heeft het college volgens de wethouder heeft een aantal besluiten genomen die de ontwikkeling van het gebied verder mogelijk maken. 

Het streven is een kwart tot veertig procent van alle woningen in Hart van Zuid onder de noemer ‘betaalbaar’ te laten vallen, zowel koop als huur, met een stedelijk karakter: ‘Een unieke mix van eigentijds en een tikkeltje eigenzinnig wonen, werken, leren en ontmoeten, voor mensen die graag in het hart van de stad leven en die op zoek zijn naar nét even iets anders. Met hoogbouw dicht bij de
binnenstad en een grote verscheidenheid aan grondgebonden woningen in de rest van het gebied. Ook komen er grote en kleinere lofts in historische gebouwen, zoals de Stork-gebouwen, het Dikkersgebouw aan de Industriestraat en het Hazemeijerterrein. Het nieuwe Industrieplein geldt als stedenbouwkundig voorbeeld en inspiratie.

Om de gewenste ontwikkeling ook daadwerkelijk te realiseren heeft het college ook de grondexploitaties Hart van Zuid geactualiseerd, zodat het financiële kader aansluit bij het hoge ambitieniveau. Daarbij stelt het college aan de gemeenteraad voor om geld uit de reserve van het grondbedrijf en de reserve bodemsanering in te zetten.
 
 

Deel dit nieuws!