De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Westerhuis Verhuur koopt pand van Mercedes Baan in Almelo

Westerhuis Verhuur koopt pand van Mercedes Baan in Almelo

ALMELO/RIJSSEN - In tweede instantie is het bedrijf Westerhuis Verhuur te Almelo er alsnog in geslaagd tot overeenstemming te komen met autobedrijf Mercedes Baan over de koop van het bedrijfspand aan de Plesmanweg in Almelo. Het pand stond al een poos leeg nadat de kringloopwinkel Wawollie naar het Van Dronkelaarplantsoen verhuisde.

Namens de firma Westerhuis had onderhandelaar Besteman al eerder over de aankoop op de deur van het autobedrijf geklop, maar kwamen de partijen niet bij elkaar toch bij elkaar. Het bleek strategie en massage, want door interventie van makelaar Uniek uit Enter lukte het later alsnog. De geesten werden daarvoor rijp gemaakt op kerstavond....

De grondvester van het bedrijf, Klaas Westerhuis, begon precies een eeuw geleden met een handel in de verhuur van tenten voor feesten en partijen. Hij ging er gaandeweg ook wat tegenwoordig catering heet verzorgen. Later kwamen er 'aanvullende activiteiten' bij, zoals een slijterij, een partymeubilairpoot en waar gewenst aanvullende omlijsting.

Enkele jaren terug kwam de horeca-ondernemer Besteman  in de zaak. Hij geraakte via zijn gewezen schoonvader in de horeca verzeild en deed zaken met cafébazen als Hubers (van wie hij schenkhuis 't Hookhoes kocht) en van het een kwam telkens weer het ander, met zakenvrienden die hem op de bok zetten, waaronder dus die van Westerhuis.

 

Deel dit nieuws!