De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twaalf grondgebonden woningen en zestien appartementen Losser

Twaalf grondgebonden woningen en zestien appartementen Losser

LOSSER – Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Losser is positief over het plan voor woningbouw in het gebied De Muchte en vraagt de gemeenteraad daarvoor ruim een miljoen beschikbaar te stellen. Het idee is hier twaalf grondgebonden woningen te bouwen en de woningcorporatie Domijn er een woonblok met zestien huurappartementen te laten verrijzen ten behoeve van begeleid wonen voor jongeren.

De afgelopen tijd is de oude meuk in het gebied tussen de Diepenbrocklaan, Muchteweg en Vlasakker gesloopt, Dat waren onder meer een peuterspeelzaal en de gebouwen van de Stichting Fundament. De gemeente Losser kocht die aan en brak ze af teneinde de grond bouwrijp te maken. Er zullen zoveel mogelijk bomen blijven staan. Ook komt er een waterberging.

De woningen zijn met een woord van deze tijd toekomstbestendig, dat wil zeggen: met de slaap- en  badkamers op straatniveau. Het appartementengebouw van Domijn krijgt twee bouwlagen, met de hoofdingang aan de zijde van de Vlasakker. Deze appartementen worden door Domijn in hoofdzaak verhuurd aan de JP van den Bentstichting voor begeleid wonen.

Om de herontwikkeling uit te kunnen voeren, moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Daarna kunnen de omgevingsvergunningen voor de bouw worden verleend.  De herinrichting van de omliggende wegen vindt dit jaar plaats. Volgend jaar worden volgens de plannning de huizen aan de Diepenbrocklaan, Vlasakker en Muchteweg opgeknapt.

Deel dit nieuws!