De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Ek (SP) vreest inhoudelijk zwemwater-echec in Enschede

Van Ek (SP) vreest inhoudelijk zwemwater-echec in Enschede

ENSCHEDE - De wijze waarop het college van burgemeester en wethouders te Enschede tot (ver)nieuwbouw van zwembaden in het Diekmangebied an de zuidkant van de stad wil komen vervult fractievoorzitter Van Ek van de SP met zorg. Er is weinig tot niets duidelijk, anders dan dat het college onder aanvoering van wethouder Van den Berg een gebouw met twee baden wil bouwen, een instructie- en een sportbad. Daarnaast zal volgens Van den Berg het recreatiebad van Aquadrome worden vernieuwd. De leidsman van de SP vreest een sterfhuisconstructie.

Van Ek ziet wijst erop dat zijns bedunkens het subtropisch zwemparadijs Aquadrome na de oplevering van het twee baden-zwemcomplex minder open zal zijn, mogelijk louter in het weekend, vanwege een stug lek én om financiële redenen. Gekoppeld aan de eerder al van gemeentewege aangekondigde sluiting van het zwembad Het Slagman in Enschede-Noord gaat de stad er dan wat het aanbod schoon zwemwater dik op achteruit. Het zal voor de SP in elk geval reden zijn alles in het werk te stellen absoluut in het Aquadrome te investeren.

Van Ek heeft zijn onrustgevoel en kwaadsappigheid vervat in een serie vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Hij wil weten hoe het aankijkt tegen een mogelijk ambtelijk ingestoken 'sterfhuisconstructie' voor het Aquadrome en voegt eraan toe dat dit voor de SP 'een niet te verkopen feit' zou zijn. Van Ek wil in dat bestek weten of het college de baas is of dat dit toch directeur Morsink is van de uitvoeringsorganisatie Sportaal. Als het puur een kwestie van geld is, dan vindt de leidsman van de SP dat het college de raad meer geld moet vragen.

 

 

 

Deel dit nieuws!