De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Eshuis verruilt politiek Wierden voor gezinshuis in haar Hoge Hexel

Eshuis verruilt politiek Wierden voor gezinshuis in haar Hoge Hexel

HOGE HEXEL – Als de huidige raadsperiode volgend jaar maart eindigt is dat voor het raadslid Eshuis van de ChristenUnie der gemeente Wierden een natuurlijk moment om de politieke arena te verlaten. Ze kondigde hedenavond haar afscheid aan. Ze heeft er straks in maart drie volle termijnen opzitten als volksvertegenwoordiger. Een natuurlijk moment voor een afscheid.

Eshuis ziet bovendien andere uitdagingen in het verschiet, zoals het runnen van het onlangs mede door haar gestichte gezinshuis in de nieuwe woonbuurtje Kleen-Esch, een nieuw woonwijkje in Hoge Hexel, voor de bouw waarvan ze zich als raadslid jaren druk maakte. Ze werd in 2008 politiek actief, om uiting geven aan haar missionaire geloof in en liefde voor kerk en staat, zeg maar in woord en daad.

De gemeente was ten is trouwens ook direct en indirect haar werkgever, want Eshuis was het gezicht van de VVV, tegenwoordig Tourist Info Wierden-Enter, de laatste jaren nota bene in het gemeentehuis gehuisvest. Het politieke handwerk kreeg Eshuis geleidelijk in de vingers aan de hand van fractiegenoot Goosen, die in 2014 na negen jaar raadslidmaatschap vertrok en de leiding aan haar overdroeg. 

Ze groeide in haar nieuwe functie als politiek leider en onder haar hoede veroverde de ChristenUnie voor het eerst in de historie een derde zetel, maar de grote winnaar van 2018 was NEW en die gooide het op een politiek akkoord met het CDA. De kans dat de partij volgend voorjaar wel collegedeelname kan afdwingen bestaat, zelfs als het aantal zetels gelijk blijft, zeker als een derde partij nodig is.

 

Deel dit nieuws!