De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kogel door kerk Tubbergen: op Es krijgt Schaepman 51 overburen

Kogel door kerk Tubbergen: op Es krijgt Schaepman 51 overburen

TUBBERGEN - Nu de laatste juridische hobbels zijn genomen kan weldra de bouw van woningen 'op de es' tegenover het beeld van de priester en politicus Schaapman beginnen. Na tal van gerechtelijke procedures zijn nu alle belemmeringen voor de bouw van de wijk met 51 woningen uit de weg geruimd. Er waren rechtzaken, tussenrapportages en beroepszaken bij meerdere rechtsprekende organen, maar de kogel is door de kerk: de gedachte woningen kunnen nu verrijzen.

De es vlak voor de entree van het dorp Tubbergen komen als gezegd 51 huizen van uiteenlopende aard: zes vrijstaande woningen, dertig half vrijstaande woningen en vijftien rijwoningen. Er is 'in rechte' een garantie gegeven dat 93 procent van de kavels voor de rijwoningen en de half vrijstaande woningen voor een bedrag  van minder dan een kwart miljoen zullen worden verkocht.

Eerder stond op de es tegenover Schaepman een tuincentrum, horeca met restaurant, een feestzaal benevens bowlingbanen - fameus in de omtrek. Daar kwam de klad in, de boel kwam leeg te staan en zo rijpte het plan voor een woonoord in én op het hoogsegment, al  lag er ook een plan voor de vestiging van een supermarktfiliaal van de Aldi. Het bouwbedrijf/ontwikkkelaar Steggink uit Reutum neemt de bouw voor zijn rekening naar een ontwerp van Building Design uit Zenderen.

Deel dit nieuws!