De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen geeft cultuur en historie op kerkhof Het Lentfert cachet

Rijssen geeft cultuur en historie op kerkhof Het Lentfert cachet

RIJSSEN - In opdracht van de gemeente Rijssen-Holten krijgt de oude begraafplaats Het Lentfert groot onderhoud, want de gemeente acht zich hier toe verplicht vanwege de status van deze dodenakker als rijksmonument  Om die reden draagt de rijksoverheid bij, vanwege de  cultuurhistorische of wetenschappelijke waarden van het kerkhof, onder meer van het ontwerp, de gedenktekens, de familiegraven, de graftuin en de imponerende bomen.

De opknapbeurt vindt plaats in afstemming met de Overijsselse monumentenhoeders van Het Oversticht. De opzet is volgens wethouder Aanstoot deze vorm van cultuuthistorie te versterken. Hij wijst er ook op dat vijf jar geleden zijn 'inwoners en betrokkenen 'zorgen' werden geuit over de staat van deze begraafplaats'. De gemeente heeft toen zorgvuldig bekeken wat er aan de hand was en vindt het nu noodzakelijk om de cultuurhistorische waarden van de oude begraafplaats in stand te houden. Op het kerkfof zijn veel vanwege hun leven en werken bekende Rijssenaren ter aarde besteld, onder de fabrikanten van Ter Horst en de reiziger en schrijver Belcampo.

Het gemeentebestuur heeft laten weten de opwaardering van met name het oude deel van de begraafplaats met al zijn groenvoorzieningen en cultuurhistorie een grotere rol te laten spelen in de omgeving.

Deel dit nieuws!