De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo faciliteert verhuizing A1-Electronics naar (zonnepark) Aadorp

Almelo faciliteert verhuizing A1-Electronics naar (zonnepark) Aadorp

AADORP – De gemeente Almelo stemt in met de vestiging  van het bedrijf A1-Electronics aan de Aadijk op de plek waar voorheen de Dierenambulance domicilie hield. Dit betekent de A1-Elecronics het gebouw op het Bedrijvenpark Twente zal verlaten. Dat is volgens de directie noodzakelijk vanwege de groei, ook van het aantal medewerkers, momenteel vijftig in getal. Op de huidige plek is dat onmogelijk.

A1 Electronics is als technologisch bedrijf gespecialiseerd in de assemblage van printplaten (precisietechniek). Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad van Almelo voor in te stemmen met de beoogde behuizing, dat aansluit op het bedrijventerrein Turfkade en het Zonnepark Aadijk.

De voorgestelde vestigingsplek is van oorsprong niet bedoeld als een bedrijfskavel, de huidige bestemming voor bedrijvigheid ontstond destijds door de vestiging van de Dierenambulance. Inmiddels is echter op het agrarische terrein achter de beoogde locatie het zonnepark geplaatst met een vergunning voor de duur van dertig jaar, waarmee volgens het college ook  groene long-karakter voor tenminste drie decennia is opgegeven.

Als de gemeenteraad instemming weigert zal A1-Electronics naar de overtuiging van het college de gemeente Almelo verlaten.

Deel dit nieuws!