De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA Enschede wil aandacht veiligheid meisjes en jonge vrouwen

PvdA Enschede wil aandacht veiligheid meisjes en jonge vrouwen

ENSCHEDE - Naar het oordeel van fractievoorzitter Hümmels van de PvdA te Enschede ontbreekt het in de stad aan aandacht voor 'het basale gevoel van veiligheid'. Zo is er meer aandacht nodig voor straatintimidatie en inzonderheid voor meisjes en jonge vrouwen, zegt Hümmels in de Nieuwsbrief van de partij. 'Het gekke is dat wij de specifieke aandacht voor straatintimidatie missen in het huidige plan. Een van onze eigen inwoners startte vorig jaar een petitie en in de raad is de motie ‘stop straatintimidatie’ unaniem aangenomen.' Ze wil dat daar nu ook werk van wordt gemaakt.

Naar het oordeel van de PvdA-leidsvrouw is er geen 'speciale aandacht voor de veiligheid voor meisjes en jonge vrouwen, terwijl dit wél prioriteit en speciale aandacht vereist, want ze zijn het vaakst slachtoffer van bijvoorbeeld geweld of intimidatie, en voelen zich het vaakst onveilig. 'Naast dat trieste feit laten cijfers van de Verenigde Naties zien dat wanneer vrouwen meepraten over veiligheid en vrijheid dat dit tot betere resultaten en meer bestendigheid leidt. Daarom willen wij dat meisjes en vrouwen (hun inbreng en hun veiligheid) een veel nadrukkelijkere plek en stem krijgen bij dit veiligheidsbeleid'.

Het uitgangspunt van het gemeentelijke veiligheidsbeleid moet volgens Hümmels dat iemand kun pas echt vrij kan zijn als die persoon zich veilig voelt. 'In een onveilige omgeving kunnen mensen zich minder goed ontwikkelen, kinderen niet vrij spelen, ondernemers niet vrij werken en inwoners niet zijn wie ze eigenlijk willen zijn. Over het alledaagse gevoel van veiligheid, staat eigenlijk niets geschreven. Hoe kan dit? De PvdA vindt dit een groot gemis. Want juist dat is waar inwoners dagelijks mee te maken hebben en wat ervoor kan zorgen dat mensen kansen kunnen pakken, of juist missen.'

Deel dit nieuws!