De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Jonge carrièrepoliticus Maathuis van VVD in Almelo op de bok

Jonge carrièrepoliticus Maathuis van VVD in Almelo op de bok

ALMELO - Met de keuze van de huidige wethouder Maathuis als kandidaat-lijsttrekker van de VVD te Almelo loopt de liberale partij in elk geval in Twente voorop. Nog nergens in de omtrek is een lijsttrekker gekandideerd. Het moet vreemd lopen wil de algemene ledenvergadering van de VVD te Almelo begin juni anders beslissen dan de voordracht van het bestuur.

Aanvankelijk gold de huidige fractievoorzitter Pauwels van de VVD als dé kandidaat voor het wethouderschap, maar die zette zijn zinnen al vroeg op het lidmaatschap van de Tweede Kamer, maar hij kwam daar uiteindelijk niet eens op die lijst, laat staan hoog, waardoor het ambitieuze Almelose raadslid Bijenhof zich voor die Tweede Kamer meldde, ook kansloos.

Maathuis was tot drie jaar geleden de leergierige salonjonker van Pauwels als aanstormend raadslid (daar zijn beelden van), was om den brode ambtenaar te Berkelland. Mede doordat Pauwels zijn zinnen op de Tweede Kamer had gezet werd de toen nog geen 30-jarige Maathuis drie jaar geleden wethouder voor de VVD, al door de wol geverfd - dynamisch en duidelijk.

De leerling overtroefde de meester. Al snel bleek Maathuis een doortastend bestuurder, handig ook en contemporain rechts. Moeilijkheden gaat hij niet uit de weg en als hij het nodig acht zegt hij recht voor de raap wat hij ergens van vindt en hoe hij dat gaat regelen. Of het nou een boze ondernemer Hazewinkel is of een weerspannig raadslid van welke partij dan ook, Maathuis pakt ze aan. Wel praat hij nog vaak in gemeenplaatsen en ambtelijk jargon, maar heeft veel van wat onmogelijk leek bereikt doordat hij kan meepraten én meebuigen, om uiteindelijk toe te slaan.  Hij bestormde ook de Roskam Top 25 van beste bestuurders in Twente, en al twee jaar bij de beste tien.

Deel dit nieuws!