De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bekhuis vertrekt als wethouder; Glashoes van CDA inzet verkiezingen

Bekhuis vertrekt als wethouder; Glashoes van CDA inzet verkiezingen

TUBBERGEN - Volgens verwachting heeft wethouder  Bekhuis der gemeente Tubbergen vandaag haar collegae in het college van burgemeester en wethouders laten weten af te treden. Ze kon, zoals gisteren al gezegd, weinig anders doordat haar partij VVD/GB vorige week besloot de samenwerking met het CDA te verbreken. Volgens fractievoorzitter Haarman van VVD/GB is de route van het CDA richting een tot Glashoes te verbouwen gemeentehuis een onbegaanbare weg.

Vorige week al stemde VVD/GB tegen het raadsvoorstel, dat als onnodig, riskant en megalomaan werd betiteld. Daarmee ging de fractie in tegen de wil van de coalitiepartner en koos ze de zijde van de andere oppositiepartijen PvdA en  Dorpen Centraal. Overigens kan het Glashoes in principe gewoon doorgaan, want het CDA heeft in Tubbergen met twaalf van de negentien zetels de absolute meerderheid. Het college zegt het besluit van collega Bekhuis te respecteren.

Het is vooral de houding van het CDA die de coalitiepartner steekt, want net als de toen nog enige oppositiepartijen PvdA en Dorpen Centraal ging VVD/GB zich steeds meer ergeren aan het massieve CDA-blok dat te rzake het Glashoes op geen enkel onder deel ook maar een millimeter wilde wijken. Het is volgens intimi 'niet goed denkbaar' dat het er volgend jaar na de verkiezingen een partij op een coalitie met het CDA zit te wachten; daar gaan dan ook de verkiezingen over.

 

 

Deel dit nieuws!