De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CMLXXXVIII

Het was vanavond weer even voorjaar 1995. Ik opende namelijk een envelop met necrologieƫn bij het overlijden van Willem Frederik Hermans en was opeens met de gedachten in Reutum.

Reutum, dat is het dorp van Hettie Olde Loohuis, ooit de eerste vrouwelijke wethouder der gemeente Tubbergen, maar ze was vooral voetballer.  Had ooit een vrouwenelftal opgericht en werd daarmede kampioen van Nederland. Ook is ze nog een poos voorzitter van de voetbalvereniging Reutum geweest. De grote baas in de gemeente was trouwens wethouder/watergraaf Bernard Weersink uit Hezingen. Hij bestuurde de gemeente met zijn duim en zijn middelvinger.

Even terug naar die envelop met berichten over het verscheiden van de grote schrijver W.F. Hermans. Hij overleed 27 april op 73-jarige leeftijd en een dag later was ik op het terras van Morskieft in Reutum aangeland, las over het verscheiden van Hermans. Ik had alle kranten gekocht, trek in koffie en ging er bij Morskieft eens voor zitten. Hermans had altijd gelijk, meende hij. Bijkaart vond vrouwen Bijzaak. Dat ligt nu toch anders, zeker in Reutum, het epicentrum van Tubbig. 

Loohuis was de excuustruus in het driemannencollege, nu is manneke Volmerink de excuusguus in een college met drie vrouwen. Zodra het kan weer eens een kop koffie gebruiken in Reutum.

 

 

Deel dit nieuws!