De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CMLXXXVI

Van dichtbij is niets volmaakt... Je weet het al jaren, maar staat er godlof niet elke dag bij stil. Ik moest eraan denken toen ik een ooit aangeschafte bundel  met 'vijftig vrolijke columns' van Max Pam uit een stapel plukte. Ik las: 'Het bericht dat ik in ondertrouw was gegaan, wekte in mijn naaste omgeving zoveel verbazing dat het wel leek alsof ik zojuist het plan kenbaar had gemaakt van de 90-meter schans te zullen springen.'

Het kwam me bekend voor. Nou weet ik eerlijk gezegd niet wat dat is, in ondertrouw gaan, ik ben daar ook niet van en al helemáál niet van de volgende stap. Het is dat mijn teerbeminde en ik een paar dingen moesten vastleggen om in onze staat van samenleven in zonde nog eregns recht op te hebben bij het verscheiden een onzer. En derhalve kozen we voor wat met een heerlijk soort kilte 'geregistreerd partmerschap' heet.

Toch reageerden sommigen in mijn omgeving alof ik zojuist bekend had gemaakt van de 90 meter-schans te springen. Nee dus, mijn ene been ziet daar geen ander been in, zo'n sprong in de liefde. Van dichtbij is soms toch volmaakt.

 

Deel dit nieuws!