De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA Wierden wil meer bescherming boeren bij bouw buitengebied

CDA Wierden wil meer bescherming boeren bij bouw buitengebied

WIERDEN/ENTER - De raadsfractie van het CDA in Wierden presenteert een initiatiefvoorstel met de bedoeling omwonenden bij bouwinitiatieven in het buitengebied meer rechtsbescherming te bieden. Het raadslid Egberts, agrariër van beroep en woonachtig in het buitengebied bij het Wierdenseveld, zal het voorstel indienen. De aanleiding is commotie over de bouw van vier burgerwoningen in het buitengebied te Enter.

De bedoeling is dat mensen die in het buitengebied willen bouwen verplicht met omwonenden in gesprek te gaan over de plannen. Als dat niet gebeurt of informatie wordt achtergehouden, dan heeft de gemeenteraad, zo beoogt het CDA, een weigeringsgrond het bouwplan niet in behandeling te nemen. De aanleiding is als gezegd de bouw van een viertal burgerwoningen aan de Bornerbroekseweg in Enter.

Egberts wijst erop dat het bouwplan rampzalig is voor overbuurman De Wilde, want die wil namelijk doorboeren en heeft een zoon om hem op te volgen. Egberts: 'De zaak in zekere zin op slot gezet. Dat is voor mij onaanvaardbaar. De Wilde zegt dat hij niet goed is geïnformeerd. Planschade is niet uit te sluiten, maar als partijen goed met elkaar praten over hun toekomstplannen, kun je de schade wel tot een minimum beperken.'

 

Deel dit nieuws!