De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Kunsten en natuur verenigd in krachten Joint Venture Diepenheim

Kunsten en natuur verenigd in krachten Joint Venture Diepenheim

DIEPENHEIM - Onder het gesternte van (een) Joint Venture vindt in Diepenheim vanaf vandaag een project plaats waarin de kunsten en de natuur de hoofdrol spelen. Kunstenaars laten zich al eeuwenlang inspireren door de natuur. Ze imiteren of interpreteren de natuur, ze gebruiken de natuur als materiaal voor hun werk of als atelier om in te werken.

Soms lijkt de natuur zich als beeldend kunstenaar te gedragen en toont zij ons een antropomorfe sculptuur in een kronkelige tak of een abstract schilderij in een met korstmossen bedekte steen. Soms ook zoekt een kunstenaar in de rijkdom van de natuur zijn of haar eigen kunst en leidt die inspiratie tot vernieuwing van wat al eeuwen lang waait, wuift en wemelt.

In de tentoonstelling 'Joint Venture' gaan volgens curator Flos Wildschut hedendaagse kunstenaars en de natuur een hechte samenwerking aan en maken ze 'als gelijkwaardige partners een gezamenlijk kunstwerk'. Regendruppels ontwerpen textielpatronen, watergolven zijn de sturende kracht achter een tekenende hand, bijen vervolmaken een sculptuur.

De deelnemende  kunstenaars zijn Semâ Bekirović, Linde Ex, Jef Faes, Aliki van der Kruijs, Sunjoo Lee en Ko de Beer. Het werk wordt vanaf vandaag tot en met 26 september tentoongesteld. Gedurende de tentoonstelling worden er performances en lezingen gehouden, afhankelijk van de beperkende besluiten over coronamaatregelen voor culturele instellingen.

 

Deel dit nieuws!