De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PBC-geld Praktijkcentrum Twickel en de Grote Geesterse Molen

PBC-geld Praktijkcentrum Twickel en de Grote Geesterse Molen

DELDEN/GEESTEREN – Vijf erfgoedprojecten in Overijssel krijgen een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het gaat bij elkaar om 95.300 euro. Er komt dertigduizend euro beschikbaar voor het praktijkcentrum Restauratie en Ambacht op het landgoed Twickel te Delden. Dit centrum wil uitbreiden, waardoor het kan uitgroeien tot een broedplaats voor restauratietalenten. De uitbreiding zal gedeeltelijk worden uitgevoerd met materiaal en talenten van het restauratiecentrum zelf.

Verder gaat er vijfduizend euro naar de Grote Geesterse Molen voor het herstel van de verzakte molenkap. Deze windmolen uit 1867 wordt al tientallen jaren gebruikt als instructiemolen voor leerling-molenaars. Na de restauratie zal de molen ook weer met westerwind kunnen draaien.

Het Oversticht in Zwolle kan met een bijdrage van 22.800 euro  portretvideo’s laten maken van de nieuwe Erfgoed Sterren van Overijssel, die met bijzondere projecten de verbindende kracht van erfgoed zichtbaar maken. De Erfgoed Sterren krijgen met de portretvideo’s landelijke aandacht.

Deel dit nieuws!