De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo kondigt einde van de vrije marktwerking in de zorg af

Hengelo kondigt einde van de vrije marktwerking in de zorg af

HENGELO - De gemeente Hengelo gaat het aantal dienstverleners in het sociaal duchtig verminderen. Dat heet dan 'opnieuw focus aanbrengen en scherpere keuzes maken'.  En dan nog omspant het sociaal domein (bijstand, hulp en (jeugd)zorg en ondersteuning) een slordige 140 miljoen en dat is bijkans de helft van de begroting. Minder 'dienstverleners' betekent volgens fractievoorzitter Van Grouw van de SP 'het einde van de vrije marktwerking in Hengelo'.

Hengelo voert in dezen een eigenstandig beleid binnen de veertien Twentse gemeenten, maar wil wel coöperatief blijven samenwerken in OZJT/Samen14, wat niet wil zeggen dat er geen eigen accenten kunnen worden gelegd. Zo drong het raadslid Van Wier van Lokaal Hengelo aan op een straffe controle van zorgaanbieders. De afgelopen jaren bleken er nogal wat aanbieders te zijn die beter voor zichzelf zorgden dan voor de mensen voor wier zorg ze zouden zorgen.

In dat verband bepleitte het raadslid Van Wier van GroenLinks kernachtig voor méér zorg en minder fraude. Dat was koren op de molen van verantwoordelijk D66-wethouder Bruggink. Hij deelde de raad mee dat de Twentse gemeenten voor de zomer besluiten dat de Wet Bibob (integriteitsonderzoek) zal worden gebruikt en om het kaf van het koren te scheiden. Bruggink zei dat zijn collega Van Mierlo van Almelo, waar Bruggink ook woont, er één van de kartrekkers van  is.

 

Deel dit nieuws!