De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sportaal Enschede sleutelt aan instructie- en wedstrijdbad Diekman

Sportaal Enschede sleutelt aan instructie- en wedstrijdbad Diekman

ENSCHEDE - De bedoeling van het college van burgemeester en wethouders der gemeente Enschede is nog vóór het zomerreces tot besluitvorming te komen over de bouw van een instructiebad en een wedstrijdbad bij het bestaande buitenbad in het Diekman-gebied. De kosten worden binnenkort duidelijk en in een investeringsvoorstel geopenbaard.

Er is met de betrokken verenigingen en met gebruikers, zowel recreatieve als prestatieve, overleg gepleegd over de wensen en mogelijkheden, de financiële spankracht van de gemeente Enschede in aanmerking genomen. Dat zijn ook de dragende pijlers waarop de nieuwe zwemaccommodatie rust.  Het bestaande subtropisch zwembad, dat door herstelwerkzaamheden vanwege een leidingdefect tijdelijk is gesloten, zal pas na de zomervakantie weer toegankelijk zijn. 

De vernieuwing van zwembad Het Diekman is een minimaal overblijfsel van het aanvankelijke plan dat een jaar of zeven geleden spraakmakend was uitging van en investering van zo'n zestien miljoen. In dat futuristische plan zou het Aquadrome worden opgenomen (wat dus niet gaat gebeuren) en verder zouden Het Slagman in Enschede Noord en De Brug in Glanerbrug worden gesloten (wat gaat respectievelijk is gebeurd), maar wegens geldgebrek  zeeg alles ineen. 

Het sprookje is uit. Geen investering van zestien miljoen meer, maar nog altijd een garantstelling tot 7.6 miljoen, maar niets zeker...

 

Deel dit nieuws!