De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ruimte omwonenden mee te praten over appartementen Markelo

Ruimte omwonenden mee te praten over appartementen Markelo

MARKELO – De gemeente Hof van Twente heeft het sein op groen gezet voor de bouw van 26 appartementen op de plek van het pand aan het De Beaufortplein waar voorheen  Countus en Rabobank waren gevestigd. Er zal op basis van een alomvattend parkeerregime van kracht worden. Het college van burgemeester en wethouders zal hiertoe een onderzoek instellen voor het parkeren in het centrum van Markelo.

Bij het ontwerp voor een appartementencomplex wil het gemeentebestuur de omwonenden van meet af aan betrekken om bezwaren waar mogelijk te bezweren. Voor een deel zijn de aanvankelijke bezwaren wel van de baan, want verantwoordelijk wethouder Meulenkamp heeft door ruimtelijke aanpassingen, bouwkundige toezeggingen en belooofde parkeeervoorzieningen meer 'draagvlak' weten te creëren.

Er zullen naar verwachtingen wel procedures komen, maar niet meer zo veel en zo massief als het na de presentatie van de plannen leek. Politiek gezien is de kou inmiddels uit de lucht, want de gemeenteraad heeft deze week zijn fiat gegeven, wetende dat met een aantal bezwaarhouders nog gesprekken volgen, maar ook in het besef dat bij dit soort procedures en processen niet iedereen gelukkig kan worden gemaakt.

 

Deel dit nieuws!