De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo wil kwart nieuwbouw in sociale dan wel betaalbare sfeer

Hengelo wil kwart nieuwbouw in sociale dan wel betaalbare sfeer

HENGELO - Als de woningcorporatie Welbions in Hengelo hardhorend of weerspannig blijft, moet het college van burgemeester en wethouders ook met een of meer corporaties van buiten de gemeente in zee gaan. Dat liet fractieleider Wiertsema van Pro Hengelo weten in een debat over woningbouw en volkshuisvesting. De raad ziet met toenemende irritatie hoe Welbions weigert minder huizen in de sociale huur te bouwen dan de gemeente verordonneert.

Met name de SP in Hengelo ijvert er al jaren voor dat de woningcorporatie uitgaat de gemeentelijke richtlijn van twintig procent sociale huur hanteert. Gaandeweg voegden meer partijen  zich in het koor van de SP en is nu alleen VVD nog van mening dat dit niet van gemeentewege opgelegd hoeft te worden. Wiertsema zei als leidsman van Pro Hengelo, de grootste partij in de politieke arena, dus dat andere corporaties zich nu ook  kunnen en mogen bouwen.

Van alle woningen die de komende jaren in Hart van Zuid worden gebouwd moet twintig procent 'betaalbare huur' zijn en in andere delen van de stad zelfs een kwart. Volgens wethouder Van Wakeren, die van criticaster in en half jaar veranderde van een scepticus tot een voorvechter van een voorgeschreven percentage sociale dan wel betaalbare huur, zal hij de vinger aan de pols houden. En als dat Welbions niet zint of past, komt er een tweede corporatie bij.

 

 

 

Deel dit nieuws!