De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede wenst inzicht maatschappelijke kosten rubberrecycling

Enschede wenst inzicht maatschappelijke kosten rubberrecycling

ENSCHEDE -  De gemeente Enschede gaat onderzoeken met welke politiek-bestuurlijke middelen ongewenste bedrijvigheid kan worden geweerd. Dat was hedenavond de uitkomst van een langdurig debat over de beoogde vestiging van het bedrijf Doornberg voor rubberrecycling in het havengebied van de stad. Daartoe wil een meerderheid in de gemeenteraad het instrument hanteren van de maatschappelijke kosten- en batenanalyse gebruiken.

De vraag in het debat was evenwel vooral of de gemeente een bedrijf kan weren als de beoogde vestigingsplek voldoet aan alle criteria die de gemeente hanteert. Besloten werd - na langdurige deliberatie en een behoorlijke schorsing voor overleg - de voors en tegens van zo'n maatschappelijke kosten- en batenanalyse nog eens nader te bestuderen, bijvoorbeeld in de commissie omgevingsbeleid. De raad komt er dan te gelegener op terug.

Doornberg is nu als eerder gemeld in Almen gevestigd, maar moet daar weg vanwege de omringende natuur. Wat eerder al en nu weer in Enschede de vraag oproept wat de stad in huis krijgt. En of in rechte iets tegen valt te houden als het bestemmingsplan geen beletselen biedt.

Deel dit nieuws!