De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wessels zal draai naar appartementen Rijssen na beraad wel maken

Wessels zal draai naar appartementen Rijssen na beraad wel maken

RIJSSEN – Een kwestieus bouwplan in het centrum van Rijssen kan de eerste politieke oorvijg worden voor wethouder Wessels van de gemeente Rijssen-Holten, want de SGP en de ChristenUnie zien in tegenstelling tot de verantwoordelijk CDA-wethouder en diens collegae in het college brood in de verrijzenis van een appartementenblok aan de Haarstraat net buiten het centrum van de Reggestad. Er komen vóór de beslissende raadsvergadering nog enige wel lijm- en stroopgesprekken.

Het college vindt dat er  op de plek aan de Haarstraat om stedenbouwkundige redenen géén grondgebonden woningen zouden moeten komen. De bouw van appartementen ligt volgens het college meer voor de hand in het stadshart van Rijssen, maar volgens SGP, ChristenUnie en VVD heeft het college daarmee zelf al de hand gelicht door op een aantal plek buiten de cirkel van de binnenstad al appartementen toe te staan. En dus zou er geen reden zijn dit aan initiatienemer Ten Hove te weigeren. Bovendien zou het een stedenbouwkundige zegen zijn als de huidige achenebbisj van vier uitgewoonde huizen plaatsmaakt voor een gebouw met zes hedendaagse appartementen.

Op het CDA na, denkelijk niet toevallig de partij van wethouder Wessels, waren er eigenlijk geen tegenstanders van de bouw der gewenste appartementen.  Volgens het SGP-raadslid Jansen wordt nader gepraat en het idee leeft dat de wethouder links- of rechtsom de draai maakt en met hem de christendemocratische fractie, onder het motto dat de gemeenteraad nou eenmaal de 'baas' is.

Deel dit nieuws!