De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Omtzigt ervaart aan den lijve dat rechtsstaat Nederland in gevaar is

Omtzigt ervaart aan den lijve dat rechtsstaat Nederland in gevaar is

ENSCHEDE -  De afdeling Overijssel van het CDA vouwt zich met de dag manifester als een cordon om de even populaire als getourmenteerde politicus Omtzigt uit Enschede. De christendemocraten van over de IJssel laten weten pal te staan voor 'hun' gemangelde lid van de Tweede Kamer, de man die als nummer twee met het recordaantal van 342.000 voorkeurstemmen een gigantisch mandaat kreeg, maar wiens stoelpoten vervolgens worden gemillimeterd, vooral buiten, maar ook in zijn eigen  partij. Hij heet een lastpost te zijn, omdat hij kritisch is, in het buitenland, op collegae, in de coalitie en ook in zijn eigen partij als hij zulks nodig acht. 

In de provincie Overijssel stemde zestig procent van de CDA-kiezers op Omtzigt. 'Als CDA’ers in Overijssel zijn we er trots op dat we zo’n kanjer in ons midden hebben! De vele steunbetuigingen van de afgelopen dagen getuigen daarvan', staat in een  open brief van provinciale CDA prominenten, te weten voorzitter Dullaert van de afdeling Overijssel, voorzitter Eshuis van de statenfractie, de beide gedeputeerden Van Hijum en De Witte, senator Rietkerk, nationaal parlementariër Palland, Europees parlementariër Schreijer en minister Bijleveld van Defensie. 'Hij staat voor rechtvaardigheid en voor barmhartigheid', laten ze in koor weten.

Wat dat laatste betreft maakte Omtzigt met zijn SP-collega Leijten naam door onversaagd de toeslagenbende bij de Belastingdienst en aanverwante ambtelijke uitvoeringsdiensten op de agenda te zetten en te houden, wat tot de val van ministers leidde, onrust in de coalitie en dezer dagen de pogingen hem te lozen op het Binnenhof, door voor hem in de komende regeerperiode een nieuwe functie te 'organiseren'. Omtzigt zit nu thuis in Enschede, omdat hij bekaf is, meer van de  Haagse intriges dan van de politieke arbeid. Het CDA in Overijssel 'dat hij weer gezond wordt en zijn belangrijke rol in Den Haag weer kan oppakken'.

 

 

Deel dit nieuws!