De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hardenberg investeert in nieuwe school en sportpark Marslanden

Hardenberg investeert in nieuwe school en sportpark Marslanden

HARDENBERG – Het gemeentebestuur van Hardenberg gaat voorzien in de behoefte aan een nieuw schoolgebouw en de aanleg van hockeyvelden in de woonwijk Marslanden. De huidige twee scholen zijn te klein en worden samengevoegd in één gebouw. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden over een jaar. De toekomstige school en de sportaccommodatie zijn beide multifunctioneel.

De wijk Marslanden in Hardenberg krijgt steeds meer inwoners. Doordat de wijk blijft groeien, wonen er ook steeds meer kinderen die naar de basisschool gaan. Veel kinderen die in Marslanden  wonen gaan naar openbare  school De Kern en de christelijke school De Marsweijde. Deze scholen zijn samen met andere functies gevestigd in gebouw De Matrix. Het tekort aan ruimte wordt  voor de korte termijm opgelost met tijdelijke huisvesting naast De Matrix, in afwachting van de nieuwbouw.

Aan de oostkant van het schoolgebouw worden de extra sportvelden aangelegd ten behoeve van de hockeyclub GZG die blijft groeien, waardoor de huidige plek op het sportpark De Boshoek onvoldoende ruimt biedt.  Er is om die reden besloten naar de Marslanden te verhuizen, waardoor op De Boshoek meer ruimte beschikbaar komt voor (onder meer) de voetbalclub HHC die inmiddels 1.800 leden heeft.

 

 

Deel dit nieuws!