De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Alsnog streep door Ronde van Overijssel op last Veiligheidsregio

Alsnog streep door Ronde van Overijssel op last Veiligheidsregio

RIJSSEN – De gemeente Rijssen-Holten heeft alsnog besloten de Ronde van Overijssel, die voor 1 mei gepland stond, van de agenda te halen. Mogelijk is de koers later in het jaar alsnog mogelijk. Vooralsnog past de koers niet in het ‘corona’-protocol, aldus de gemeente. Het bestuur van de Ronde van Overijssel besloot eerder deze week dat de wedstrijd met inachtneming van de voorschriften zou kunnen worden gehouden, maar de verlenging van de lockdown maakt zulks volgens de gemeente onmogelijk.

In een vergadering van de gemeenteraad zei burgemeester Hofland, ook plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, dat als de regels niet worden ontlopen straks ‘alles snel weer open’ kan. Daarover valt volgens de Veiligheidsregio Twente 13 april meer te zeggen. Voor nu is het zo dat de besmettingen in Twente toenemen. ‘Het aantal coronapatiënten op de intensive care stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd', aldus de Veiligheidsregio.

De organisatie dacht eerder deze week nu juist zich secuur aan alle van overheidswege opgelegde verplichtingen te kunnen houden, in een sobere 68-ste editie van Overijssels Mooiste, zonder publiek, zonder eregasten, zonder plichtplegingen en zonder festiviteiten, maar met testen. Mogelijk dat het later dit jaar alsnog kan, als het dan weer mag én indien het dan ook nog op de (inter)nationale kalender past.

Deel dit nieuws!