De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CMLIII

Het moet er volgens muzikant benevens schrijver Ton Ouwehand nú van komen dat het Muziekcentrum te Enschede naar Harry Bannink wordt vernoemd. Al het goede is drie, dus dit ook. Als het Stadstheater naar Willem Wilmink is genoemd, dan moet Harry Bannink op het Muziekcentrum ter stede worden geschroefd. Op de derde kom ik zo.

De dichtende woordschikker mitsgaders de virtuoze toondichter zijn aan elkaar en aan de stad verklonken. Ze spraken - los van elkaar en geregeld samen - landelijk tot de verbeelding in honderden gedichten en nootschriften. Zonen van de stad, maar nergens zo miskend dan bij het eindpunt van de trein. Oké ,er zijn een school en een wandeling.

En dus een Wilminktheater, maar nu nog een Bannink Muziekcentrum. Dat moet kunnen en wel op afzienbare termijn, met een serie verbouwingen voor de boeg, onder meer omdat de bibliotheek er ook onderdak komt. En daar hoort- wat mij aanbelangt - de naam van wijlen wethouder Henk van der Walle bij, groot bevorderaar van proza, poëzie en kunst.

Deel dit nieuws!