De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser introduceert 'huurvoorrang' voor inwoners met smalle beurs

Losser introduceert 'huurvoorrang' voor inwoners met smalle beurs

LOSSER – In de gemeente Losser krijgen één- en tweepersoonshuishoudens ‘huurvoorrang’ als ze een huis met voor maximaal 633,25 in de maand willen betrekken. Daarmee geven de woningcorporatie Domijn, de gemeente Losser en de Stichting Huurders Belangen Losser uitvoering aan de prestatieafspraken voor 2021.

Eén van de afspraken ging over het woononderzoek dat afgelopen jaar in Losser is uitgevoerd. De partijen willen dat vragen en behoeften die uit het onderzoek naar voren kwamen op zo kort mogelijke termijn worden geëffectueerd.

Het idee is dat moet worden voorkómen dat aan Losser verklonken en in de gemeente gewortelde inwoners van Losser, Overdinkel en De Lutte een passende huur betalen. In een woononderzoek werd het aanbod van huizen onder de loep genomen in relatie met het aantal personen in een woning en de financiële spankracht.

Uit onderzoek is gebleken 75 procent van de huidige bewoners én van de woningzoekenden in Losser één of twee personen omvat. De meesten hebben een inkomen, waarmee ze in aanmerking komen voor een sociale huurwoning met een huur tot 633,25 euro. De gemeente en d woningcorporatie willen voorkomen dat  mensen uit Losser niet genoeg aan bod komen. De corporatie richt zich met haar woningaanbod in Losser graag op de bewoners en woningzoekenden uit deze gemeente en daar is het beleid nu op geënt.

 

Deel dit nieuws!