De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • College wil extra investeren in de ambities van fietsstad Enschede

College wil extra investeren in de ambities van fietsstad Enschede

 ENSCHEDE - Om het veilig gebruik van de fiets met bestuurlijke kracht te bevorderen moet de gemeente Enschede structureel, dus elk jaar, driekwart miljoen uittrekken en een reserve van 1,4 miljoen aanhouden. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in een voorstel voor de gemeenteraad. Volgens het college zijn de genoemde bedragen een voorwaarde voor een stad die aantrekkelijk, bereikbaar, leefbaar, aantrekkelijk en veilig is.

 In de Fietsvisie Enschede 2030 ontvouwt het college zijn plannen om het rijwielgebruik in en om de stad te bevorderen. Een belangrijk voordeel van het stimuleren van het gebruik van de fiets zou ook zijn dat de stad mede daardoor veiliger wordt voor automobilisten. Het college noemt in het schrijven aan de gemeenteraad 'Enschede een ambitieuze fietsstad' waar al veel fietsvoorzieningen zijn, maar waar nog wel een tandje kan worden bijgezet.

'Het wordt steeds drukker op de fietspaden en de diversiteit aan fietsen neemt toe (denk aan elektrische fietsen). Dat is mooi. Maar het vraagt ook om meer ruimte voor de fiets. Ook is extra aandacht voor de verkeersveiligheid van fietsers nodig. We willen door met het verbeteren van faciliteiten voor fietsers, om de goede resultaten te kunnen doortrekken naar de toekomst. Doen we dit niet, dan zakken we terug in het peloton', schrijft het college.

 

Deel dit nieuws!