De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen-Holten biedt Twenteraad huisvesting aan op het Schild

Rijssen-Holten biedt Twenteraad huisvesting aan op het Schild

RIJSSEN -  De gemeente Rijssen-Holten heeft aangeboden huisvesting te bieden aan de Twenteraad.  Het stadhuis op het Schild in Rijssen kan volgens het college van burgemeester en wethouders ruimte bieden voor administratieve handelingen en overleggen benevens samenkomsten van de Twenteraad, een gremium voor raadsleden van de Twentse gemeenten. 

Sinds de bestuurlijke samenwerking in Twente is vervat in collegeregelingen, dus los van de veertien gemeenteraden, ontstond een democratisch tekort, althans, zo werd dat gevoeld en ervaren. Teneinde de gekozen raadsleden betrokken te houden werd besloten tot periodieke samenkomsten voor alle 348 raadsleden: ontmoetingsbijeenkomsten met discussie en overleg.

De afgelopen jaren kwam de klad daar steeds meer in en recent bleek bij de vorming van de Twente Board dat de raadsleden der veertien gemeenten op afstand zou worden gezet. Als ze vragen hadden of controle wilden uitoefenen moesten ze volgens burgemeester Gerritsen van Almelo bij hun eigen college zijn en daarom kon die Twenteraad  even goed worden opgeheven.

Dat leidde rot dusdanig veel 'gemeenteradenopstand' dat waarnemend regiovoorzitter Meijer deze week in Enschede liet weten dat de Twenteraad blijft bestaan als 'het platform voor informatie-uitwisseling, discussie en meningsvorming en waar gewenst  richtinggevende uitspraken. Om dar administratief en ruimtelijk goed te faciliteren wierp Rijssen-Holten zich deze week op. 

 

Deel dit nieuws!