De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • GroenLinks in Hof wil hogere toeristenbelasting voor landschap

GroenLinks in Hof wil hogere toeristenbelasting voor landschap

GOOR -  De raadsfractie van GroenLinks in de gemeente Hof van Twente stelt voor de toeristenbelasting te verhogen teneinde met de opbrengst het landschap in de plattelandsgemeente  met haar uitgestrekte cultuur- en natuurlandschappen. Het raadslid Sanchez dient hiertoe morgen tijdens de raadsvergadering een motie in.

Het huishoudboekje van de gemeente laat nu volgens Sanchez onvoldoende financiële middelen om in het karakteristieke landschap  te investeren. Er dreigen daardoor, voert het raadslid 'landschappelijke elementen verloren te gaan, zoals alleenstaande bomen en boompartijen  in een weide.' Dat is slecht voor de natuur én de gemeente.

Om teloorgang en afkalving te voorkomen bepleit de eenmansfractie van GroenLinks 'een tijdelijke verhoging van de toeristenbelasting, die in combinatie met eigen en andere financieringsmogelijkheden extra mogelijkheden kan bieden om het Twentse landschap in de Hof-gemeente te behouden en waar mogelijk te restaureren'.

Inzonderheid wijst Sanchez op de ecologische verbindingszones, zoals de houtwallen, die volgens hem bijzondere aandacht moeten krijgen. Hij stelt dat zulks van belang is voor inwoners en toeristen.

 

 

Deel dit nieuws!