De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens CMXXVI

Het is vreemd dat in het huis waar je jeugd ligt een ander kind van andere andere ouders is geboren. Ik fietste door de straat. Dat gebeurt soms vanwege de mix van nieuwsgierigheid en toevalligheid. De huidige bewoners hadden een pop van roze stof aan de voorruit gehangen, aan de binnenkant, maar vóór de buitenkant. Met de mededeling dat er een kind was geboren.

Ik neem aan dat de  ouders er blij mee zijn, want anders hang je het niet aan de grote klok, laat staan aan het grote raam aan de straatkant. Mijn gedachten gingen uit naar de tijd dat wij er woonden, mijn ouders, mijn broer en ik. Hoe dat huis verrees en in mij herinnering enorm groot was, een kasteel, met een tuin, een garage voor de Simca en een hok voor enig gevogelte.

Het was een enorme verandering, want mijn ouders trouwen toen ik mijn komst al had aangekondigd en gingen bij een oom en tante inwonen. Ik ben er trouwens niet in die bijkeuken geboren, want de worp moest in het ziekenhuis plaatsvinden, met de tang, wat ook veel verklaart. Toen ik een jaar of vier was zijn we verhuisd naar de woning waar nu een kind is geboren. 

 

Deel dit nieuws!