De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente wil 35 kilometer bloemrijke akkerranden realiseren

Hof van Twente wil 35 kilometer bloemrijke akkerranden realiseren

MARKELO - De gemeente Hof van Twente wil dit jaar 35 kilometer aan bloemrijke akkerranden in de dorpen van de Hof realiseren Het is wegens succes en bijval een herhaling van volgend jaar. Volgens de gemeente is het goed voor de boer, de natuur en de omgeving. AgrariĆ«rs maar ook particulieren met gras- of akkerbouwland kunnen meedoen aan de actie.

In samenwerking met agrariƫrs in Hof van Twente, Hooltwark, Landgoed Twickel, Markelokaal, Duurzaam initiatief Markelo Noord en de gemeente wordt 35 kilometer aan bloemrijke akkerranden aangelegd in de gemeente. Deze akkerranden bestaan uit tal van inheemse soorten bloemen zoals kamille, klaproos en korenbloem. Ze bieden voedsel en veiligheid voor insecten en boerenlandvogels die het heden ten dage zwaar hebben. De insecten zorgen voor bestuiving en natuurlijke bestrijding van plagen op het boerenland. En daarenboven ogen de bloemenbermen fleurig en fruitig.

Voor het inzaaien van de akkerranden is een vergoeding beschikbaar. Burgers die gras- of akkerbouwland in gebruik hebben kunnen meedoen aan de regeling. Voor het budget van de regeling geldt: op is op. De gemeente gaat de effecten op de biodiversiteit van de akkerranden meten en zal de ervaringen met de deelnemers wereldkundig maken.

Deel dit nieuws!