De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • WG wil glaskunst Jan Schoenaker te Oldenzaal openbaar tonen

WG wil glaskunst Jan Schoenaker te Oldenzaal openbaar tonen

OLDENZAAL - De raadsfractie van Werknemers Groepering (WG) in Oldenzaal vraagt het college van burgemeester en wethouders of de gemeente enig idee heeft van het oeuvre dat wijlen de stedelijk glazenier Jan Schoenaker. In lijn daarmee informeert het raadslid Winkelhuis of er ideeën over een bestemming zijn. Om er zelf meteen één te opperen: een plek voor glas-in-lood-werk in de Drieëenheidskerk, die aan de eredienst wordt onttrokken en een niuwe bestemming krijgt.

Ook zou werk van Schoenaker in andere gebouwen een plek kunnen krijgen, want het oeuvre van de landelijk befaamde glaskunstenaar verdien het volgens WG gezien te worden. Winkelhuis, onderwijzer én oud-wethouder, suggereert in zijn vragen aan het college onderwijsgebouwen, het terrein van het voormalig postkantoor en verzorgingshuizen. 'Blijkbaar zijn er meer kunstwerken in opslag bij de gemeente. Wellicht zijn daar werken bij die beslist een nieuwe bestemming verdienen.'

In dat bestek vraagt hij het college of het mogelijk is op de website van de gemeente ruimte te maken om aandacht aan het oeuvre te geven en Oldenzalers te vragen ideeën aan te dragen voor geschikte plekken in de stad waar werken van Schoenaker tot hun recht kunnen komen. Verder moet naar het oordeel van Winkelhuis de woningcorporatie WBO worden gevraagd me te denken over aanlokkelijke plekken in de openbare ruimte voor de glaskunst van de beroemde zoon van de stad.

 

Deel dit nieuws!